miércoles, 22 de octubre de 2014

Descripció del context

 La meva pràctica està situada en l’àmbit d’intervenció psicopedagògica en projectes i programes d’inserció socio-laboral, a l’ institució  Caritas diocesana de Girona.  Aquesta institució té la missió d’acollir a persones que es troben en situació de risc o pobresa i exclusió social, especialment les més vulnerables, acompanyant-les en el seu procés de promoció i desenvolupament integral, analitzant i incidint en les causes de la pobresa i exclusió, treballant per la justícia social. Aquesta tasca esta emmarcada dins els serveis generals diocesans d’Acció social, que estan dividits en quatre àmbits d’intervenció que recullen els diferents programes i serveis: 
a) Acollida i promoció 
b) Educació 
c) Immigració
d) Laboral -  Programa d’ Accions Transversals - REINCORPORA
Concretament estic fent l’observació del tècnic d’orientació laboral (psicopedagog) al programa Reincorpora. Aquest programa treballa per la reinserció laboral de persones privades de llibertat en 3er Grau, llibertat condicional i mesures penals alternatives.
Resulta important afegir que el programa pertany a l'Obra social la Caixa, ells són els que el subvencionen i Caritas forma part del treball que si fa. El programa té com a premisa la participació i acompanyament de les entitats socials en tot el procés de reinserció del reclús. En aquest procés col·laboren des de el CIRE( Centre d'iniciatives per la reinserció), l'entitat Moebius i Caritas a els Centres Penitenciaris, Centres educatius de joves i centres de formació. Per tant, podriem dir que l'intervenció que ha de desenvolupar caritas pertany a una intervenció global amb el reclús. Això vol dir que cal una coordinació amb els altres serveis per tal de donar eficiència i eficàcia al procés de reinserció.



No hay comentarios:

Publicar un comentario